Сакраменто би аутсайдер в НБА, Везенков пак не игра

Публикувано преди 4 месеца  |  Спортни

Сакраменто Кингс победи със 123:98 Шартлът Хорнест като гост в мач от редовния сезон на НБА. Най-добрият български баскетболист Александър Везенков отново не получи шанс за изява от треньора на „кралете“ Майк Браун.

Кингс остават на пето място в Западната конференция с баланс от 23 победи и 14 поражения. Хорнест са един от аутсайдерите в Лигата, като заемат 13-о място на Изток с 8 успеха и цели 27 поражения.

Майк Браун върна Кевин Хъртър в титулярната петица, след като в последно време залагаше повече на Крис Дуарте. Останалите четирима бяха Ди’Аарън Фокс, Харисън Барнс, Кийгън Мъри и Домантас Сабонис.

Шарлът започна силно мача и поведе със седем точки. Постепенно Сакраменто намери ритъма си и изравни, а до края на първата четвърт и поведе с 33:28. Във втората четвърт гостите продължиха да имат надмощие и в един момент дори водеха с 65:49.

Възпитаниците на Майк Браун решиха всичко в срещата в третия период, когато дръпнаха с цели 23 точки – 86:63. В последната четвърт Сакраменто продължаваше да трупа аванс, за да може да стигне до успеха със 123:98. По този начин Сакраменто взе реванш за загубата със 104:111 от Шарлът в първите дни на 2024 година.

Най-резултатен за победителите беше Кийгън Мъри с 25 точки. Домантас Сабонис завърши с „дабъл-дабъл“ – 24 точки и 10 борби. Малик Монк остана с 20 точки, а Ди’Аарън Фокс с 19.

Майлс Бриджис вкара 24 точки за Шарлът, а Тери Розие добави още 20 точки.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 11 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО