ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Борис Бонев: За нас от „Спаси София“ е червена линия да влизаме в коалиция с ГЕРБ

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Няма да се провежда извънредно заседание утре, искахме да се запознаят общинските съветници със съществена работа. Искахме да ги ангажираме да поработят. Явно много им се услади в последните 2 месеца да не работят.

Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria общинският съветник от „Спаси София“ Борис Бонев.

Подготвяме текстове за покани към всички групи в СОС, за да можем да вкараме ред и контрол в града. Най-вероятно няма да се състои това заседание утре. В момента СОС се намира в юридически абсурд. След шест събирания още се водим в хипотезата на първо заседание. Без председател работата на СОС е блокирана. Готвим промени в Закона за местното самоуправление да се отпушат такива казуси и да има начин общинския съвет да работи. Никой не иска да говори за мнозинство на този етап. Казват всички, че искат да се намери мнозинство, но не искат да участват в това мнозинство.

Все повече виждаме едно уеднаквяване на позициите и мненията. В крайна сметка ГЕРБ, БСП и всички останали също могат да си изберат председател и да си формират мнозинство в СОС. За „Спаси София“ би било трудно да влезем в мнозинство с ГЕРБ. Поканата ни затова беше към всички други групи в СОС. Много сериозно е опростачването на политическите процеси и това наричане „червена сватба“.

За нас е червена линия да влизаме в коалиция с ГЕРБ. Ние имаме решение на Изпълнителния съвет. Не мога да кажа нищо за ПП-ДБ, но по мнението на колегите в общинския съвет от тази група те също не искат. Групата ни е стабилна. Ако се разпадне групата ни това ще е най-голямата мечта на ГЕРБ, но ние сме сплотени. Винаги много ясно съм си подбирал думите що се отнася до отношенията ни с ГЕРБ.

Никой не ми е оттеглял номинацията. Аз го предложих това решение, всички в групата реагираха, че това е лудост, но го направих, защото трябваше да е ясно на всички, че ние сме готови на компромиси. Аз не съм кандидат за председател на СОС от месец и половина и въпреки това няма развитие. Ние сме предложили вече 4 решения за избор на председател, включително най-възрастният да е председател, така че вече очакваме да чуем предложенията на другите партии.

Нашата група по никакъв начин не се притеснява от нови избори. Смятаме, че ще имаме по-добър резултат, защото хората виждат кой саботира работата в момента и кой търси решения. БСП са сложна партия с много взаимоотношения и интереси.

Аз се обръщам към техните общински съветници с надежда и призив за вече демонтирания паметник, тази дъвка приключи за добро или зло. Този паметник го няма. Оттук на сетне трябва да кажат дали искат да участват в разграждането на модела досега и социалните им политики да бъдат изпълнени или просто ще се оплакват и от тях нищо няма да зависи.

Ние работим с подписани договори от ГЕРБ за почистване на улиците в София от снега и леда. Там има срокове до 7:30ч. сутринта да са изчистени всички тротоари и спирки, но за тротоарите няма краен срок. Тези договори са подписани до 2025г. и не могат да бъдат променени. Ние физически за 2 месеца няма как да стигнем навсякъде.

Ще направим всичко възможно да не се стигне с криза с боклука в София. Чудя се как функционира този завод. 113 млн. лв за резервни части и складовете са празни. Завод за 350 млн. евро е погром. Даваме всичко това на прокуратурата. Надявам се те да вземат мерки.

Няма да остане София без градски транспорт. Имахме среща със синдикатите. Ще подобрим условията на труд. Заложили сме в Бюджета за 2024г. подобряване на техните условия на труд.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 14 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО