Изписаха от болницата министъра на отбраната на САЩ

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Министърът на отбраната Лойд Остин беше освободен от болницата в понеделник, след като прекара две седмици там за лечение на усложнения от операция за рак на простатата, която той пазеше в тайна от висши ръководители на администрацията на Байдън, предаде Асошиейтед прес.

Остин ще работи от вкъщи, докато се възстановява, а неговите лекари казаха, че той е “прогресирал добре през целия си престой и силата му се възстановява”. Те поясниха, че ракът е бил установен рано и прогнозата е „отлична“.

В изявление Остин изрази благодарност на медицинския персонал и каза, че няма търпение да се върне възможно най-бързо в Пентагона.

70-годишният Остин беше приет в Националния военен медицински център Уолтър Рийд на 22 декември и претърпя операция за лечение на рака, открит по-рано през месеца по време на рутинен скрининг. Той разви инфекция седмица по-късно и беше хоспитализиран на 1 януари в интензивно отделение.

Президентът Джо Байдън и висши служители на администрацията не бяха уведомени за хоспитализацията на Остин до 4 януари, а военният министър запази диагнозата си в тайна до 9 януари. Байдън каза, че това, че Остин не му е казал за хоспитализацията, е грешка в преценката му, но не е изгубил доверие в шефа на Пентагона.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО