В неизвестност в Аденския залив! Военноморският флот на САЩ още издирва двама изчезнали командоси

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Кораби и самолети на Военноморските сили (ВМС) на САЩ претърсват няколко района в Аденския залив в опит да открият двама изчезнали морски тюлени от техните редици, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според представител на американското министерство на отбраната двамата са участвали в операция по превземането на малка лодка, за която се предполага, че е превозвала компоненти за ирански балистични ракети със среден обсег. Тя е плавала към Сомалия.

Преди същата лодка е превозвала незаконно оръжия от Иран за Сомалия, добави представителят на Пентагона, пожелал да запази анонимност.

Изчезналите „морски тюлени“ пътували с малък боен кораб за специални операции, управлявани от екипаж на военноморските специални сили, за да стигнат до лодката. Докато се качвали на борда ѝ при силно вълнение, един от тях бил съборен от вълните и друг влязъл в морето след него. И двамата все още са в неизвестност.

Според представители на американските власти има шанс двамата командоси да са живи, тъй като водите в Аденския залив са топли, а „морските тюлени“ са обучени за такива извънредни ситуации.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО