Прокуратурата иска постоянен арест за 35-годишната Стела Алексиева, майка на матретираното дете

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Районна прокуратура – Пловдив е внесла протест срещу определението на Районния съд, с което майката на жестоко малтретираното 5-годишно дете от Пловдив Стела Алексиева е освободена с мярка „подписка“. Това съобщи зам.-районният прокурор и говорител на Районната прокуратура Атанас Илиев. Делото ще бъде гледано от Окръжния съд в четвъртък, съобщи БНР.

Припомняме, че прокуратурата повдигна обвинения за домашно насилие над момченцето спрямо 35-годишната Стела Алексиева и 35-годишния му пастрок Петър Чернев. Двамата бяха арестувани, а миналия петък районният съд остави зад решетките Чернев. До обвинението срещу двамата се стигна след като роднина на детето забелязал на главата му голяма рана.

След като е уведомена полицията момченцето веднага е било изведено от семейството и му е осигурена закрила. Разследващите са установили, че срещу него от ноември миналата година многократно е проявявана физическа и вербална агресия, било е унижавано, правени са му снимки и видеа от сцените на насилие. Впоследствие стана ясно, че биологичният му баща се е върнал от Германия, където живее и работи, като иска да поеме грижите за сина си.

Междувременно момченцето претърпя операция в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“. Детето в момента се възстановява в болницата.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО