Може да ампутират и ръката на прегазената от автобус жена

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Снощи към 18.30 часа беше докарана 52-годишна пациентка с множество травми, пострадала при катастрофа, прегазена от автобус. Това каза на брифинг д-р Станислав Милев от УМБАЛ „Света Анна“ във връзка с жената, блъсната от автобус на градския транспорт в столичния квартал „Дианабад“, съобщи Novini.bg.

Той уточни, че тя е приета в спешното отделение, като от проведените изследвания е установено, че пострадалата е със счупени десен крак, таз, ребра и дясна ръка. Наложило се е десният крак на пациентката да бъде ампутиран до бедрото.

В момента пациентката е в стабилно състояние, будна е, реагира на болка и на говор. Продължава да има опасност за живота ѝ, както и известна опасност дясната ръка на жената да бъде ампутирана, уточни д-р Милев.

Той съобщи още, че пострадалата има и черепно-мозъчна травма – голяма рана на главата и хематом в мозъка, вследствие на катастрофата.

Шансът такъв тип пациент да оцелее беше минимален, но адекватната и своевременна намеса на реанимационния ни екип даде възможност за нашата реакция и пациентката е жива, каза още д-р Станислав Милев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 17 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО