Алексей Навални от далечния север: Идва краят на Владимир Путин и неговата Русия

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Най-известният опозиционен политик в Русия Алексей Навални заяви в сряда, че държавата на президента Владимир Путин един ден ще се разпадне заедно с постсъветския елит, който той определи като продажен, жаден за власт и двуличен, предава „Ройтерс“.

47-годишният Навални, бивш адвокат, който стана известен преди повече от десетилетие, като хулеше елита на Путин и го обвиняваше в корупция, в момента е в затвор на около 60 км северно от Арктическия кръг.

„Многоженците станаха консерватори в нашата страна. Членовете на КПСС (Комунистическата партия на Съветския съюз) вече са православни християни. Собствениците на „златни паспорти“ и офшорни сметки сега са агресивни патриоти“, каза Навални в публикация в социалните медии, улеснена от неговите поддръжници.

„Лъжи, лъжи и нищо друго освен лъжи“, каза Навални. „Ще се срине и ще се разпадне. Държавата на Путин не е жизнеспособна. Един ден ще погледнем мястото му и той няма да бъде там.“

Навални, който беше осъден да остане в затвора, докато навърши 74 години, многократно предупреди, че Русия на Путин е държава, управлявана от „крадци и престъпници“ и че един ден ще има сеизмична промяна чрез бунт.

Руските власти отхвърлят критиките на Навални като глупости и казват, че той и поддръжниците му са екстремисти с връзки с разузнавателната агенция на САЩ ЦРУ, която възнамерява да посее раздори в Русия.

Навални е в затвора, движението му е забранено и повечето от основните му поддръжници са избягали в чужбина.

Той спечели възхищението на разделената руска опозиция с това, че се завърна доброволно в Русия през 2021 г. от Германия, където се подложи на лечение за това, което западните лабораторни тестове показаха, че е опит да бъде отровен с нервнопаралитично вещество в Сибир.

При завръщането си той е арестуван. Русия отрича твърденията на Навални, че руската тайна полиция го е отровила с Новичок.

Навални каза, че затворниците многократно са го питали „Защо се върна?“

Той каза, че съвременна Русия е била насадена с „цинизъм и конспирация“ до такава степен, че много хора вече не вярват на прости мотиви, подозирайки вместо това, че той е част от някаква тайна интрига на Кремъл.

„Имам своя страна и мои убеждения. И не искам да се откажа от страната си или от убежденията си“, каза Навални. — И не мога да предам нито първото, нито второто.

„Ако вашите вярвания струват нещо, трябва да сте готови да ги отстоявате. И ако е необходимо, правете жертви.“

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 17 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО