ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Кандидатът на „Възраждане“ за КС: Не бих участвала в делото срещу приетите промени в Конституцията

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Макар да съществува празнота в закона, трябва моралът да вземе превес. Аз бих се оттеглила, не бих участвала в обсъждането и вземането на решение по делото в Конституционния съд срещу последните промени в Конституцията, ако бъда избрана за конституционен съдия. Това каза Цвета Рангелова, кандидат на „Възраждане“ за конституционен съдия от квотата на Народното събрание, при изслушването ѝ в парламентарната комисия по конституционни въпроси.

Рангелова, като народен представител, е сред вносителите на жалбата срещу приетите наскоро промени в Конституцията, припомня БТА.

Тя отбеляза, че действително няма законова възможност конституционният съдия да си направи самоотвод или да му бъде поискан отвод. Според нея, обаче, този въпрос трябва да се обсъди от професионалната общност.

Във връзка с индивидуалната конституционна жалба, Цвета Рангелова посочи, че изменението не се е случило поради липса на политическа воля и съгласие между вносителите на конституционните промени. Тя изрази подкрепа за въвеждането на такава жалба.

Кандидатурата на Цвета Рангелова бе представена от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 18 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО