Много неприятна ситуация за Сакраменто и Везенков

Публикувано преди 3 месеца  |  Спортни

Индиана Пейсърс не използва новата си звезда Паскал Сиакам заради треньорско решение срещу Везенков и съотборниците му. Шампионът с Торонто от 2019 година беше спряган за трансфер в Сакраменто Кингс, а тази сутрин българско време новият му тим победи именно „кралете“.

Индиана игра и без звездата си от началото на сезона Тайрийз Халибъртън. Гардът е с контузия на подбедрицата.

Въпреки това резултатът в мача е 121:126 за гостите. Домакините изоставаха със 106:122, опитаха да стигнат до победата, но не съумяха.

Българинът Александър Везенков и съотборниците му записаха четвърта поредна загуба в НБА. Кевин Хъртър изненадващо беше най-резултатен за домакините и общо с 31 точки. Сашо записа 7 точки и 3 борби. Той стреля 2 от 3 за тройката, не даде асистенция. Българинът игра 10:46 мин.

Но когато тимът ти губи за четвърти пореден път и 7-ият във временното класиране на Източната конференция те надиграва без може би двамата си най-силни баскетболисти е ясно, Сакраменто е в криза. „Кралете“ имат 23 победи и 18 загуби, под въпрос е въобще дали ще са в шестицата на Запад в редовната кампания. Тези позиции гарантират участие в първия кръг на плейофите.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО