18 загинаха на пазар в Донецк при обстрел на украинските въоръжени сили

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Броят на убитите при обстрела на пазара в донецкия микрорайон Текстилщик се увеличи до 18 души, съобщи в Telegram ръководителят на ДНР Денис Пушилин.

„По предварителна информация най-малко 13 са убити и десет са ранени в резултат на чудовищния обстрел на пазара в микрорайон Текстилщик в Донецк. Пазарът беше атакуван в неделя, когато е най-многолюдно“, пише той.

По-рано кметът на града Алексей Кулемзин съобщи за 12 жертви.

Както добави Пушилин, на място работят оперативни служби, продължава да се получава и изяснява информация за загинали и ранени. Издирват се и части от оръжие.

Както съобщи кореспондент на РИА Новости, украинските войски са изстреляли най-малко шест 155-мм снаряда по микрорайон Текстилщик в Кировски район, където са разположени пазари и голям брой магазини, някои от които са били обстрелвани. В този район има много цивилни по всяко време.

Според представителството на ДНР в СЦКК през изминалото денонощие въоръжени формирования на Украйна са обстрелвали територията на републиката 43 пъти, като са изстреляли 161 боеприпаса. Девет цивилни бяха ранени, а друг беше убит. Пострадали са 44 жилищни сгради и 21 обекта на социалната инфраструктура.

Кировски район се намира в югозападната част на Донецк.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 21 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО