Добри условия за планински туризъм на празника

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Добри условия за планински туризъм на празника

Условията за туризъм в планините са добри. На Боровец работи кабинковият лифт, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба.

Времето е тихо и слънчево, с температури между 5 и 10 градуса. Теренните условия във високите части на планината са още зимни и се предполага туристите да са със зимна екипировка.

Акция по спасяване на румънски туристи се е състояла вчера на връх Вихрен в района на Банско. Туристът се е качил към върха, но на слизане, въпреки ясното време, се е отклонил от пътеката и е навехнал крака си. Той не е бил с необходимата екипировка за зимни условия.

Акция по спасяване се е състояла и в района на водопада Скакля при гара Бов. Възрастен човек е припаднал и се е ударил. Четирима планински спасители са го свалили.

В планините ще бъде предимно слънчево. Следобед над масивите в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 6 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО