През нощта са свалени 8 руски дрона, заяви Украйна

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

Днес Украйна обяви, че през изминалата нощ успешно е унищожила осем дрона иранско производство, пуснати от Русия, предаде Франс прес и БТА.

„Врагът ни атакува с осем дрона тип „Шахед-136/131“, обяви в ежедневното си комюнике командването на ВВС на Украйна, като посочи, че те са били пуснати от руския Приморско-Ахтарски район, разположен на източния бряг на Азовско море.

Дроновете са били свалени с ПВО системи в няколко района в южната и централната част на Украйна, се добавя в комюникето. Не се обявяват данни за щети при падането на отломките от свалените дронове.

Киев смята за свой приоритет през настоящата година контрола на въздушното пространство, поради което нееднократно е искал от съюзниците си предоставянето на допълнителни средства за противовъздушна отбрана.

Тази нова атака с дронове от страна на Москва идва в резултат от бомбардировките на петролни складове в граничните райони на Русия. За част от тях представители на украинските служби за сигурност потвърдиха пред АФП, че са дело на Украйна.

От своя страна Русия информира вчера за пожар в свой газов терминал, който е потенциална мишена на украинските въоръжени сили.

Компанията, управляваща обекта – „Новатек“ – е посочила, че инцидентът е предизвикан от „външен фактор“, без да посочва повече подробности.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 22 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО