Необичайна тактика на украинската армия

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

Западен анализатор разкри каква е необичайната тактика на украинските въоръжени сили на фронта, предаде агенция УНИАН.

Украинските военни на фронта по време на войната срещу руските нашественици използват тактиката на „активна отбрана“, именно благодарение на тази концепция защитниците на Украйна освободиха значителна част от територията на Харковска област от враговете по време на контранастъплението през септември 2022 г.

Активната отбрана е свързана с поддържане на отбранителни линии и в същото време провеждане на контраофанзива с надеждата да се намерят слаби места, които биха могли да доведат до срив на отбранителните линии на врага, каза пред The Telegraph Едуард Арнолд от института Royal United Services.

„Един от принципите на защитата са нападателните действия“, подчерта експертът. Според него поддържането на гъвкава линия на отбрана ще позволи на украинските защитници не само да тренират, но и да гарантират готовност за контранастъпление, ако възникне такава възможност. „Статичната отбрана рядко е добра идея за военните, защото заключва собствената ви способност за маневриране“, добави анализаторът.

Украйна, подготвяйки се за руската офанзива, започна да строи своята „линия Суровикин“, пише британското издание The Telegraph. Според изданието нови укрепления са започнали да се появяват в ключови сектори на фронта след неуспешното настъпление на украинските въоръжени сили. По-специално, в края на ноември украинският президент Зеленски нареди да се ускори изграждането на укрепления във „всички основни направления“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 22 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО