Юлий Павлов: Евентуален проект на Румен Радев, освен от лявото пространство, ще вземе гласове и от негласуващите

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Радев казва, че Белазелков „минавал през задната врата“. А Десислава Атанасова критикуват за това, че нямала съдебен опит. КС не е съд, а нещо като горна камара на парламента. Един от най-добрите конституционни съдии е Филип Димитров и именно неговият политически опит го направи такъв. Това каза социологът Юлий Павлов в ефира на Нова телевизия.

Според него няма основания за импийчмънт на президента. „Евентуален негов проект, освен от лявото пространство, ще вземе гласове и от негласуващите. Много е възможно да стане силно значим вляво“, смята Павлов.

Колежката му Елена Дариева смята, че отново на дневен ред е въпросът дали номинациите за конституционни съдии отговарят на професионалните критерии и тези за независимост, както и притежават ли избраните нужната експертиза.

„Много активна страна в конфликта е президентът Радев. С вчерашния си призив към КС да се отложи клетвата в петък, много яко поляризира мненията в НС. Опозиционните партии заеха страната на президента. Ако някой би понесъл електорална щета от евентуален проект на държавния глава, биха били тези, които го подкрепят – например БСП“, заяви той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО