Делян Пеевски: Имахме мракобесен главен прокурор в миналото, но сега това продължава

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Нека да мине в зала, сега е минало само в комисия. Ще коментираме, след като мине в пленарна зала, не можем да предрешаваме решенията в зала. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след участието си в правна комисия, на която бе отменена ротацията на председателите на Комисията за контрол на службите. съобщи novini.bg.

Относно критиките на Бойко Рашков заради мотивите, с които бе отнета комисията по спецслужбите, Пеевски отговори, че тази комисия досега не е свършила реално нищо, което да е в полза на хората.

„Г-н Рашков има най-малко право да коментира, защото ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им. Той има да отговаря на много въпроси, като например какво стана с неговия градинар и какво се случи с разследванията. Българската прокуратура също дължи отговори на обществото“, коментира Пеевски.

На въпрос кой ще е следващият председател на комисията за контрол на службите депутатът от ДПС отвърна, че тази тема още не е дискутирана.

Пеевски разкритикува и работата на прокуратурата, като по думите му е време държавното обвинение да започне да казва какво прави и как си върши работата.

„Имахме мракобесен главен прокурор в миналото, но сега това продължава. Искаме информация и ще зададем въпроси към г-н Сарафов и към службите. Почваме да питаме всички въпроси, защото всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно бау-бау“, допълни Пеевски, визирайки президента Радев, който вчера определи като цирковото куче на Нинова.

Той за пореден път оприличи президентството на тъмна институция, пълна с кеш, която иска да си създаде политически проект на базата на разграбването в последните две години на държавата.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО