ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Цвета Рангелова: Управляващата сглобка вижда заплаха в наше лице като единствената опозиция

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Новите конституционни съдии ще бъдат зависими, заяви в „Още от деня“ Цвета Рангелова – кандидатът за конституционен съдия на „Възраждане“.

Това, което ме навежда на мисълта, че ще бъдат зависими е обстоятелството, че и двамата избрани, които утре ще се закълнат, заявиха, че не биха си дали отвод по нито едно от делата“, допълни депутатът от „Възраждане“.

„Управляващата сглобка вижда заплаха в наше лице като единствената опозиция“, посочи тя.

Цвета Рангелова коментира заканата на „Възраждане“ за предсрочни избори.

„Единствените начини, които планираме са тези, които се предвиждат от закона, защото ние сме партия, която се съобразява с правовия ред в държавата“, заяви депутатът от „Възраждане“.

Според нея действията на „Възраждане“ са насочени към осветляване действията на правителството. Така определи своето участие и в изслушването на кандидатите за КС.

„С моето участие можахме да осветлим процеса, при който мина цялото изслушване на бъдещите конституционни съдии“, каза Цвета Рангелова.

Депутатът отказа да коментира подробности около Европейските избори. Тя обърна внимание на мотивите мотивите, с които партия „Възраждане“ сезира КС.

„В една част се припокриват с мотивите на Президента, разликата е, че ние оспорваме и срока за мандат в нарушение на решение на КС, което беше произнесено няколко дни по-рано“, заяви Цвета Рангелова.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО