Делян Пеевски за Румен Радев: Без значение, той е просто гост

Публикувано преди 4 месеца  |  България

„Без значение. Той е просто един гост“ . Това коментира в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски решението на президента Румен Радев да не присъства на клетвата на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

На въпрос защо мандатът на новите съдии е девет вместо седем години депутатът отговори: „Нашите юристи така смятат, че е правилно, така пише в Конституцията“.

Пеевски бе категоричен, че решението да не присъства на клетвата на двамата конституционни съдии не е на президента, а на Корнелия Нинова. По думите му тя сама е разказвала в кулоарите на парламента, как го е завела в президентството, как го е взела с мръсни кубинки и го е направила президент, за което съжалява, защото той бил наказание за България.

Той коментира и темата с имотите в „Чаталджа“. „Виждам в момента, че министър Василев е жертва на атака от съмнителни сайтове, които записваха посолства“, добави Пеевски. По думите му зад тази атака стоят олигарси, които притежават медии в България. „Остана един, вие кажете кой е той. Сигнали са внесени, ние ще питаме докъде са стигнали. Аз нищо не знам по тези казуси, те са публични“.

Пеевски не вижда за какво трябва да бъде разпитан и с какви мотиви, каквото искане отправи Антикорупционния фонд.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО