НАТО: Съюзниците трябва да осигурят допълнителна финансова подкрепа за Украйна

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова днес съюзниците от НАТО и ЕС да осигурят допълнителна финансова подкрепа за Украйна. Той предупреди, че ако руският президент Владимир Путин спечели в Украйна, съществува реална опасност отново да се прибегне до употребата на сила.

Това изявление беше направено по време на съвместна пресконференция с премиера на Черна гора Милойко Спаич в централата на алианса в Брюксел.

Относно приемането на Швеция в НАТО, Столтенберг приветства решението на турския парламент да ратифицира присъединяването на страната към алианса, като отбелязва, че това ще засили военния блок допълнително. Той благодари на президента Реджеп Ердоган за бързото подписване на решението и изрази благодарност за подкрепата от унгарския премиер Виктор Орбан и неговото правителство за одобряване на шведското членство. Столтенберг изрази увереност, че Унгария ще ратифицира документа след възобновяването на работата на парламента в Будапеща, който се очаква да се проведе в края на февруари.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО