Бойко Борисов за ситуацията в Столичния общински съвет: Те не ни искат, а ние не се натискаме

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Бойко Борисов намекна, че партията му няма никакво намерение да помогне за решаването на блокадата на Столичния общински съвет, съобщи „Дневник“. Вчера съветът направи седмия пореден опит да си избере председател, който отново се оказа неуспешен, затова следващият бе насрочен за 8 февруари. Ако и той се провали, не е изключено да се стигне до предсрочни избори за Общинския съвет в София.

„Виждам абсолютна невъзможност този кмет и неговата клика да се справят. Непрофесионализъм, преписали са бюджета от Фандъкова. Един непрофесионален, неподготвен екип, който насадиха Държавна сигурност в София“, анализира ситуацията в съвета Борисов, напомняйки за семейния произход на Васил Терзиев и многото му роднини, които са били служители на ДС.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че неговата партия ще бъде „най-острата опозиция в София“, и намекна, че „Продължаваме промяната – Демократична България/Спаси София“ трябва сама да си направи мнозинство в съвета. „Те не ни искат, а ние не се натискаме“, обобщи той. Припомни и че като бил кмет, имал 62 съветници от различни партии и нито един „негов“, чак след две години и половина постигнал мнозинство в съвета.

„Вие трябва да ми се тюхкате така, че едва ли не съм виновен, че Терзиев е некадърен да си направи мнозинство! Аз не съм виновен. Ах, да, тюхкате се, много се тюхкате, че ние не сме отишли да се направим на подлога на Държавна сигурност! Тези, които са убили дядо ми! Няма да го направим! Няма да го направим!“, гневен беше Борисов и няколко пъти посочи, че ГЕРБ е подкрепила Терзиев заради молбата на Кирил Петков.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО