Украински военен: Учат войниците ни на алкохолизъм, а онези, които избягаха в чужбина, са страхливци

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

Бившият командир на 47-а механизирана бригада на украинските въоръжени сили Микола Мелник смята, че мъжете, които са избягали в чужбина по време на пълномащабната руска инвазия, са обикновени страхливци, които трябва да бъдат лишени от правото на активен глас в Украйна.

„Смятам, че трябва да бъдат лишени от пасивни и активни избирателни права в Украйна. Те нямат право да решават нищо тук“, заяви старши-лейтенантът в интервю за „Украинская правда“.

Според Мелник, дори онези мъже, които са останали в Украйна, са разделени на няколко категории: едните помагат на украинските въоръжени сили, а другите игнорират войната, сякаш тя не ги засяга.

Микола Мелник разкри какъв е един от основните проблеми на украинската армия: в учебните центрове войниците се учат само на алкохолизъм, заяви той. Според Мелник сега повечето учебни центрове не подготвят добре украинците за войната. Според него самата система трябва да се промени глобално. По думите му има украинци, които влизат в армията само за да се снимат за TikTok.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 28 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО