В Киев: Володимир Зеленски поискал оставката на Валерий Залужни! Генералът отказал

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

Украинското издание „Зеркало недели“, в отговор на появилите се преди ден информации за възможна оставка на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, публикува през нощта своята версия, според която президентът на Украйна Владимир Зеленски всъщност се е срещнал със Залужни, за да обсъди въпроса за неговата оставка.

До вторник сутринта съобщенията за оставката не бяха потвърдени; вместо коментар, самият Залужни публикува обща снимка с началника на украинския генерален щаб Сергей Шаптала.

„Зеркало недели“ твърди, че Зеленски е поискал от главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна да напише рапорт за напускане, „но не е предложил друга значима длъжност, която той би могъл да заеме“. Изданието се позовава на източници както от кабинета на президента, така и от обкръжението на Залужни.

„Да, срещнаха се лично“, цитира изданието отговори на източници на въпрос дали Зеленски е имал среща със Залужни. „Да, имаше такова предложение“, е отговорът на въпроса дали Зеленски е предложил на Залужни да напусне поста ръководител на Въоръжените сили на Украйна. Твърди се, че Залужни е отговорил, че е право на Зеленски да решава с кого да работи.

Отговорът на въпроса дали главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна смята за в бъдеще да подава оставка, „Зеркало недели“ преразказа следното: „Не, не е подавал и няма намерение да го прави.“ Изданието напомня още, че оставката изисква и позицията на министъра на отбраната Рустем Умеров. Що се отнася до предложенията за нова работа, източниците казват: „Ставаше дума само за статут на помощник или съветник.“

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 30 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО