Французи бяха убити в Украйна, Макрон определи атаката като подла

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

Френският президент Еманюел Макрон определи като „подъл и недостоен“ руския ракетен удар в Украйна, при който вчера бяха убити двама френски хуманитарни служители, предаде Франс прес, съобщи БТА.

„Мисля за техните близки и ранените им другари“, заяви френският държавен глава в „Екс“, като изрази солидарност с „всички доброволци, които полагат усилия да помагат на хората“.

Според френското външно министерство при удар в южния украински град Берислав са били убити двама френски хуманитарни работници, а трима са били ранени. Външният министър Стефан Сежурне отправи критики в „Екс“ срещу „руското варварство“ и подчерта, че „Русия ще трябва да отговаря за престъпленията си“.

Украинската полиция обяви, че започва разследване за нарушаване на законите на войната. Украинският президент Володимир Зеленски почете днес паметта на убитите френски хуманитарни служители. „Смелите френски хуманитарни работници помагаха на хора и винаги ще им бъдем благодарни за тяхната човечност“, заяви той в социалните мрежи, като добави, че „руският терор“ не отчита националността на жертвите.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО