Георги Коев: Нотариуса беше арогантен циник

Публикувано преди 3 месеца  |  България

„Той беше меко казано арогантен,експресивен, динамичен и вулгарен. Не беше притеснен за тези репортажи, които се правеха за него. Такива хора си вярват. Тогава още нямаше протекция. Той не е върхът на черешката на тортата, той е върхът на цирея, бялото което се вижда най-отгоре. Това е една метастаза в съдебната система, която виждаме 20 години. На този цирей му сложиха лепенка с убийството”.

Това заяви пред NOVA бившият адвокат на Мартин Божанов-Нотариуса – Георги Коев.

На въпрос как Божанов го е потърсил за адвокат, Коев заяви следното:

„Бях млад и амбициозен. Специализирах „Борба с имотните измами” и затова се озовавах в такива дела. Имах някаква популярност като човек, който се занимава с такива неща. Божанов ме потърси за опровержение на това, че е измамил леля си. След това тя самата не води дело, отказа се на следващия ден”.

„България прие отмяна на смъртното наказание, но де факто то никога не е отменяно. Всяка година по трима-четирима знакови герои на Прехода им се изпълнява смъртната присъда, която не е издала съда. Съдебната система е многопластова, обхваща огромен социален ареал. Миналият век е било стражари и апаши, след това става стражари, апаши и прокурори”

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 4 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО