ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Вътрешният министър и и.ф. главен прокурор закусиха с посланиците на ЕС, САЩ и Великобритания

Публикувано преди 3 месеца  |  България

И.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов проведе работна закуска с посланиците на държавите членки на Европейския съюз, Съединените американски щати и Кралство Великобритания. Това съобщиха от прокуратурата.

Във формата, който се проведе в резиденция „Бояна“, участие взеха още заместник главните прокурори Мария Павлова и Елена Каракашева, както и вътрешният министър Калин Стоянов и главният секретар на МВР главен
комисар Живко Коцев.

Пред посланиците и представители на дипломатическите мисии главният прокурор представи приоритетите на прокуратурата в наказателната политика, свързани с противодействието на трансграничната организирана престъпност, корупцията и тероризма.

Акцент в разговора бе поставен върху продължаването на правосъдната реформа и осигуряването на върховенство на закона като важна предпоставка за подобряване и развитие на бизнес климата, както и увеличаване на чуждестранните инвестиции в страната.

Подчертани бяха добрите контакти между компетентните български институции и тези от държавите членки на ЕС, САЩ и Великобритания. Участниците в работната закуска изразиха готовност за провеждането на подобни формати и занапред с оглед установяването на пряк диалог между партньорите за осигуряването на ефективно взаимодействие в областта на правоприлагането.

Министър Стоянов подчерта, че в последните месеци Министерството на вътрешните работи успя да постигне високи резултати по противодействие на нелегалната миграция.

„Ситуацията на българо-турската граница е изключително спокойна, към 1 февруари отбелязваме спад с 69 % на опитите за незаконно влизане на българо-турската граница.“

Той коментира наблюдавания значителен спад на броя на нелегални мигранти, настанявани в специалните домове за временно настаняване на чужденци и категорично увери дипломатическите представители, че България успешно охранява външната граница на ЕС. Министър Стоянов подчерта също, че намаляването на пътнотранспортния травматизъм остава приоритет в работата на МВР.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО