Ученици от Елхово с награди от национален конкурс за детска рисунка „Св.Трифон Зарезан” – гр. Сунгурларе

Публикувано преди 3 месеца  |  Образование

По традиция и тази година ученици от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово взеха участие със свои творби в  XXI НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА-КОНКУРС „СВЕТИ ТРИФОН ЗАРЕЗАН” – гр. Сунгурларе.

Изложбата-конкурс е посветена на традиционния празник на лозаря и винаря – Трифон Зарезан и на Деня на гр. Сунгурларе – 14 февруари. Организиран е от МОН, Национален дворец на децата – гр.София, РУО – гр.Бургас, Община Сунгурларе и Център за подкрепа за личностно развитие към Общински детски комплекс гр. Сунгурларе. Целта е да се съхрани и популяризира българския народен обичай „Трифон Зарезан“. Тематичният обхват са обреди и ритуали от различни краища на България, свързани с плодородието, с виното и винопроизводството.

Учениците на г-н Ангел Трънков са удостоени с награди за своите творби – Габриела Вълева от VII А клас получи Първа награда и златен медал за своята рисунка, Трета награда бе връчена на Ива Балакчиева от VII А клас и Николай Михайлов от VI Б клас получи Грамота за отлично представяне в конкурса.

Церемонията по награждаването се състоя на 14 февруари в Зимната градина на СОУ“Христо Ботев“ – гр. Сунгурларе, в присъствието на кмета и заместник-кмета на града, заместник-кмета на гр. Бургас, депутати от региона и много гости.


Статията е публикувана на 15 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА