Руският шпионин Владимир Горичкин откраднал самоличността на българин от смесен брак

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Руските шпиони-нелегали Татяна Горичкина и Владимир Горичкин, които бяха у нас, са били съпрузи и в реалния живот, разкри БНТ.

Според наши източници за внедряването на мъжа е използван способ, при който е открадната самоличността на българския гражданин Денис Рашков, който е роден като дете от смесен брак между българин и рускиня.

След като майка му се е върнала обратно в Русия със сина си, той е прекъснал контактите с роднините у нас, а на негово място се върнал шпионинът, уж след 20-годишно отсъствие.

Татяна Горичкина се превръща в съпругата му Диана Рашкова и си реже бретона. С пристигането си в България двамата декларират, че упражняват свободни професии – той е IT-специалист, а тя – дизайнер, което им позволява да не работят за конкретна фирма и да разполагат със свободното си време. Условията са необходими за събиране на информация.

Както истинските, така и имената, с които са живеели в България вероятно не говорят нищо на хората, защото една от основните задачи на нелегалните е да бъдат незабележими и по нищо да не се отличават от обикновените хора, с които се разминаваме всеки ден.

Предполага се, че истинският Денис Рашков е починал.

Този начин за изграждане на нова самоличност е добре познат на разузнавачите.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 27 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО