ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Валери Жаблянов ще води листата на Евролевицата за евровота

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Валери Жаблянов ще води листата на Евролевицата за евровота

Коалиция „Левицата“ е почти готова с листите за национален и европейски парламент. Водач на евролистата ще бъде Валери Жаблянов. Той ще води и националната листа в Пловдив, съобщава БНР.

Валери Жаблянов беше няколко мандата депутат от БСП и водеща фигура на „Позитано“. През последните години е сред ярките критици на Корнелия Нинова.

Интересното е, че коалицията се е спряла на него, а не на някои от знаковите лица в Левицата като Татяна Дончева, Михаил Миков, Румен Петков, Георги Първанов…

Татяна Дончева ще бъде водач в Велико Търново и в София, 23 МИР.

Миков във Видин, откъдето навремето беше кандидат и от БСП, и в София, 25 МИР.

Начело в Бургас ще е бившият вътрешен министър Румен Петков.

В Кюстендил – неговият съименник – главният редактор на сайта „Поглед.инфо“ Румен Петков.

В Стара Загора – д-р Цветеслава Гълъбова.

Според председателя на Коалиционния съвет Костадин Паскалев листите са конструирани така, че дадат възможност за добро професионално представителство и гаранции за изграждане на добра правна основа на държавата и преодоляване на щетите, нанесени от последния парламент.

На въпрос кои биха били недопустимите партньорства, ако станат част от следващото НС, Паскалев отговори: „“Ще водим диалог с всички за постигане на нашите цели, но в никакъв случай не смятаме, че имаме право да вървим в колаборация с хора, които доказаха липсата на морал, а такива представители имаме достатъчно и в ГЕРБ, и в ДПС, и в „Продължаваме промяната““.

От „Левицата“ не са притеснени от напускането на Ваня Григорова и Мая Манолова:

„Ваня Григорова постави условия, които за нас са неприемливи. Тези равнопоставени политически субекти, които участват в левицата, не приемат еднолично ръководство“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО