Колко удобно: Прокуратурата разследва скитник, използващ безплатен интернет, за заплахите срещу магистрати

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Явно капацитетът на прокурорите да водят разследване е достигнал до изходната си точка. А тя, тази изходна точка стана ясна отдавна – взима се някой беззащитен човек, който няма пари и възможности да си наеме адвокат и му се стоварват куп престъпления. Клошар, скитник както и да го наречем, това е потенциалната жертва на безстрашната прокуратура.

Възниква въпросът – а защо този скитник още от 2020 година праща заплахи, но едва сега зоркото око на МВР и прокуратурата го открива? Ще излезе, че този човек е по-обигран от куп магистрати и полицаи с космически за страна като България доходи и въпреки това живее без дом и издръжка. Каквото и да се каже по този повод, ще е излишно. Очакваме шумни арести в стил „Иван Гешев бори престъпността“.

Затова ето пълния текст на официалното съобщение на родната прокуратура без никаква редакторска намеса.

„Във връзка с получени на електронната поща на Софийска районна прокуратура електронни съобщения, съдържащи закани с убийство спрямо магистрати – съдии и следовател, и обидни квалификации, касаещи множество политици и други публични личности, е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК.

Разследването по досъдебното производство е възложено на ГДБОП- МВР, след извършена проверка от същата структура. Наблюдаващият прокурор е указал установяването, издирването и задържането на автора на съобщенията и е дал подробни писмени указания относно всички действия по разследването, които следва да се извършат.

Оперативно- издирвателните мероприятия до този момент насочват към лице, което води скитнически начин на живот, използва безплатен интернет на обществени сгради и изпраща съобщения от различни имейл адреси до множество адресати. Разследването по случая продължава.“

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 27 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО