Иван Христанов за случая „Корал“: ДАНС, МВР и прокуратурата знаят от една година за това, но не правят нищо

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Иван Христанов за случая „Корал“:  ДАНС, МВР и прокуратурата знаят от една година за това, но не правят нищо

В сегашния състав на парламента няма опозиция – всички партии, без изключение, в него играят онази системна игра, която е моделът „Кой“.

Това заяви пред БНР Иван Христанов, председател на партия „Единение“, заместник-министър на земеделието в правителството на Кирил Петков.

„Видяхме подсказвания от ГЕРБ към „Възраждане“, видяхме гласувания с БСП. … В момента има нужда от антисистемна политическа партия, която е доказала, че може да отстоява тези интереси – както в парламента и в изпълнителната власт, така и извън парламента, което ние правим последните 14 месеца“, коментира той и уточни, че партията му се бори да влезе в Народното събрание, за да има автентична опозиция..

Христанов посочи, че предприемане на конкретни мерки срещу демографския апокалипсис ще е първият приоритет на „Единение“, ако влезе в 50-ия парламент:

„Ние имаме програма, която ще публикуваме до седмица, в която предлагаме много конкретни мерки за това да спрем обезлюдяването на България. Няколко милиарда трябва да бъдат насочени към семействата. Трябва да има вицепремиер и държавна агенция за демографските въпрос“.

Вторият им приоритет е да бъдат надеждна опозиция:

„Хората, които са застанали зад нас, да знаят, че следваме програмите и заявките ни, без да правим някакви залитания и да правим сглобки. Третото нещо е да продължаваме да правим усилия за разграждане на модела „Кой“.

Във връзка със случая „Корал“ Иван Христанов коментира:

„Това, което беше изведено като хронология на събитията, показва, че ДАНС, МВР и прокуратурата са въвлечени в този случай преди почти 1 година, но в продължение на тази година не виждаме те какво са направили, за да бъдат привлечени под отговорност, ако имат вина, или да бъдат оневинени, ако нямат вина.

Вместо това ние виждаме бездействие и прехвърляне между три прокуратури. Защо това е проблем? Защото аз виждам, че дори сигнали, които съм подавал към службите и прокуратурата, как в последствие се използват за извиване на ръцете на хората, които са с констатирана вина по тези сигнали, и те вече работят за конкретни мафиотски структури, а не за обществените интереси.

С това не казвам, че посочените лидери на „Продължаваме промяната“ са изнудвани от прокуратурата, но прокуратурата в този контекст има много работа да си изчисти авторитета. Притеснява ме при Кирил Петков това, че от доста време насам той започна да заклеймява медии за това, че са част от службите, че са част от мафията, че са част от този и от онзи. Да припомня, че това, че Делян Пеевски и Владислав Горанов са в списъка „Магнитски“ го дължим на тези медии“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО