Честита Баба Марта от децата на ДГ „Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Образование

И тази година посрещането на Баба Марта в детска градина „Надежда“, гр. Елхово се превърна в прекрасен празник. За него децата се подготвиха цяла седмица, като в своите арт работилници, заедно с родители и учители усукваха бели и червени конци, слушаха разкази, приказки и легенди за мартеничките. Още от ранни зори на 1-ви март, градината се огласи от песни за Баба Марта, а на всеки сектор деца с пъстри носии закичваха всички – деца и родители, с мартенички и пожелания за здраве и сила.

Децата от група „Червена шапчица“ бяха подготвили поздрав за децата от детската градина- рецитираха стихчета и пяха песни за Баба Марта, която чула веселбата и пристигна, за да зарадва всички от най – малките до най – големите, като завърза мартеница на всяка ръчичка и разказа на децата Легендата за мартеницата и за слънчевата пролет, която тръгнала към тях и води със себе си много слънчеви лъчи, нежни цветя и зелени поляни. Пожела на децата и екипа на ДГ да са здрави, весели и вечно засмени.

Децата също поздравиха и закичиха с мартенички кмета на община Елхово г-н Гендов, председателя на Общински съвет г-н Кускунов и общинска администрация. Те от своя страна също им подариха мартенички и им пожелаха да са все така усмихнати, бели и червени като мартеничките.

С много усмихнати лица, празнично настроение и безброй мартенички на детските ръчички премина този хубав български празник в детската градина.
Честита Баба Марта!

ДГ „Надежда“


Статията е публикувана на 1 март 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА