ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Хусите тестваха ракета, движеща се с 10 хиляди км/ч., на прицела им е Израел

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Хусите тестваха хиперзвукова ракета с висока смъртоносност и се готвят да въведат такива ракети във военния си арсенал, заяви военен източник, близък до бунтовниците, пред РИА Новости.

„Ракетните сили на групировката успешно тестваха ракета, която е в състояние да достигне скорост до десет хиляди километра в час и работи с твърдо гориво. Йемен възнамерява да започне да я произвежда за използване по време на атаки в Червено море, Арабско море и Аденския залив, както и срещу цели в Израел“, каза източникът.

Той добави, че едновременно с тестването на хиперзвуковата ракета въоръжените сили в Северен Йемен са обновили своите ракети и безпилотни летателни апарати, модифицирайки експлозивните бойни глави, за да удвоят разрушителната им сила, след тестове, продължили три месеца.

Миналия четвъртък лидерът Абдел Малик ал-Хути говори за усилията на движението да произвежда хиперзвукови ракети, като каза, че „нашите врагове, приятели и нашите хора ще видят ниво на постижение от стратегическо значение, което ще постави страната ни в редиците на малкото страни с подобни възможности в света“.

Тогава ал-Хути каза, че йеменските сили са използвали нови оръжия в последните операции в Червено и Арабско море, които са изненадали САЩ и Великобритания.

В началото на миналия октомври хусите обявиха, че ще подкрепят палестинската съпротива срещу израелската армия в Ивицата Газа с ракетни и въздушни атаки, както и други военни варианти, особено ако Америка се намеси в палестинско-израелския конфликт в Ивицата Газа.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 14 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО