Важните новини във ФАКТИ на 15.03.2024 г.

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Върховният касационен съд обяви, че класическото лихварство не е банкова дейност и не е престъпление

Класическото лихварство, при което се дават заеми със собствени пари срещу лихва, не е престъпление. Това следва от новия задължителен прочит на чл. 252, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК), който даде Наказателната колегия на Върховния касационен съд, съобщих lex.bg.

Христо Римпопов прогнозира: Байдън ще спечели изборите в САЩ, Тръм отново ще припомни колко е радикален

„Байдън ще спечели. Тръм отново ще припомни колко е радикален”. Това прогнозира журналистът Христо Римпопов в студиото на NOVA NEWS. Според него решаващите теми, които ще определят вота на американците, са миграция и икономика.

Георги Лозанов: Аз съм културен русофил, но в момента съм политически русофоб

Тайните служби трябва да се заемат с прокремълската пропаганда, това е част от хибридната война. Това каза пред Радио „Фокус“ проф. Георги Лозанов.

Диана Русинова: Цивилен полицай удари с автомобила си камион и кола на бременна жена и избяга от мястото на инцидента

Цивилен полицай удари с автомобила си камион и кола, а след това отказва да даде проби за алкохол и наркотици. Часове след катастрофата колата му изгоряла мистериозно. Служителят на МВР е отстранен от длъжност, а по случая е назначена комплексна проверка, съобщи БНТ.

Мошеник изтегли 100 000 лева от банковата карта на 66-годишен мъж

Възрастен мошеник успя да измами свой съсед и да изтегли 100 000 лева от банковата му сметка. До престъплението се стигнало след като 66-годишен мъж от с. Домлян получил като наследство стоте хиляди лева от починалия си брат, съобщи БНР.

Министър Тагарев: Правителството е ангажирано всеки ден с противодействие на дезинформацията

Правителството е ангажирано всеки ден с противодействие на дезинформацията. Институциите полагат координирани усилия в това да бъдат прозрачни, да предоставят навременна и достоверна информация на всички граждани. Това заяви министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев по време на редовния парламентарен контрол, предава БТА.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 15 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО