Политолог: Опитът за вбиване на клин между ПП и ДБ е изключително нелицеприятен

Публикувано преди 2 месеца  |  България

„Очаквах подобна развръзка. От много време твърдя, че отиваме към предсрочни избори. Интересът на ГЕРБ не е да продължи управлението с ПП-ДБ. Причините са много, но единственият интерес на Борисов е да отиграе ситуацията по начин, театралната постановка отива към естествен завършек. Театърът мина извън нормалното политическо поведение“. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria политологът проф. Антоанета Христова.

„Минахме в полето на мръсните игри, битката продължава да се води и достига до степен до никаква съобразяване на норма и обществено мнение“, посочи тя.

Според нея „посланието на Борисов, което се излъчва в момента – „вие не искате война, махнах министър Тагарев, недоволни сте от енергийната политика – смених министъра на енергетиката“. Така казва – „втвърдявайте се, предстои изборна битка“.

Политологът Явор Сидеров от своя страна посочи, че „е изненадан, не толкова, че ПП-ДБ се противопоставят на ГЕРБ. Безпрецедентна е процедурата по връчването и връщането на мандата“.

„Опитът за вбиване на клин между ПП и ДБ е изключително нелицеприятно. Липсата на консултиране на основни лица в този кабинет, е доста грубо. Изумително е „похарчването“ на Мария Габриел. Това е дискредитация“, посочи той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО