Русия ще пожертва свои войници и въздушни бази, за да защити петролните си рафинерии

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Украйна умело атакува руските петролни рафинерии на руска територия, което изправя Русия пред огромна дилема, пише Forbes.

Само през тази година украинските нападения с дронове са намалили капацитета на руските петролни рафинерии с около 12 процента. Киев очаква нападенията срещу петролната инфраструктура на врага да подкопаят финансите на Москва, да усложнят военната логистика и да посеят недоволство сред обикновените руснаци.

Може би друго е по-важно за украинските сили: атаките с дронове могат да принудят Кремъл да изтегли ценни системи за противовъздушна отбрана от фронтовата линия и да ги разположи около петролната си инфраструктура.

Отчаяно опитвайки се да укрепи противовъздушната си отбрана, Москва наскоро забави износа на две батареи зенитно-ракетни системи С-400 за Ню Делхи и според британското разузнаване вече са в ход планове за разполагане системата за противовъздушна отбрана „Панцир“ около енергийни съоръжения.

Така руснаците могат да пожертват защитата на свои войници, въздушни бази, пристанища и щабове, за да защитят петролните си рафинерии. Кремъл се изправя пред неизбежен избор, защото е невъзможно да защити и двете.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО