Преподаватели от Лесотехнически университет организираха изложба

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Експозиция на творби на преподаватели от Лесотехническия университет е част от събитията по време на Седмица на гората – 2024 г. В нея участват възпитаници на Лесотехническия университет, специалност „Ландшафтна архитектура“ и „Горско стопанство“ – Биляна Иванова, Веселин Шахънов, Виолета Бояджиева, Георги Петров, Кристина Ляхтова, Мариела Маринова, Мария Арнаудова, Милена Васева, Милена Пелова, Мирослава Мерекьова, Пламен Александров, Ставри Фотев, Цанко Христов. Те представят творби с различна техника (масло, акрил, акварел, пастел), вдъхновени от съвършенството и загадъчността на природата, съобщават от Агенцията по горите.

Ще бъдат изложени и постери със снимки, уловени кадри от любители на природната красота – бивши възпитаници на ЛТУ, както и детски творби, които илюстрират любовта на децата към гората и нейните обитатели.

Изложбата ще бъде подредена във фоайето пред Ректората, централна сграда на Лесотехнически университет от 29.03 до 02.04.2024 г.

Събитието ще бъде предшествано от традиционно поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите лесовъди пред мемориала на Лесотехническия университет.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 28 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО