Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Костов: От мача със Славия ни зависят следващите, готови сме да победим

Публикувано преди 1 месец  |  Спортни
Костов: От мача със Славия ни зависят следващите, готови сме да победим

Предводителят на Левски – Николай Костов, говори на официалната прескоференция преди петъчното столично дерби срещу Славия на „Герена“. Костов анализира контузените сред „сините“, както и потенциалната програма, която предстои за тима.

„Нашите футболисти имаха сериозни тренировки през миналата седмица. Изиграхме мача със Своге в по-слабо темпо, което е оправдано. Преодоляхме тази умора и сме готови за мачовете в шампионата. Сложно е за обяснение ситуацията около Хоакин Фернандес. Дава му се достатъчно време за адаптация. Не сме взимали решения да го поставяме като основен играч. Под постоянно наблюдение е и добре се адаптира. Той се включи в последния момент и си чака момента. Вече му се доверяваме повече и повече. Спокойни сме, ако трябва да влезе в игра, да си изпълни задачите“.

„Не искам да говорим само за травмираните футболисти, а да говорим за мача. Неприятно ми е да говорим само за контузени и искам да говорим за повече спортни неща. Славия е добър отбор, особено Загорчич, след като се появи в Славия. Представят се на добро ниво. Предимството на нашия отбор е много голямо пред Славия, а тя е публиката. Те не могат да създадат такава атмосфера. Ако при тях е въпрос на мотивация от треньора, при нас е по-спокойно, тъй като публиката мотивира играчите. Това, което се вади като статистика от последните мачове, значи, че Славия е неудобен съперник. Анализите са приключени, проследили сме ги в кое са добри. Мисля, че сме готови да победим Славия“, каза още Костов.

„Не обичам да се притеснявам, след като играчите си вършат добре работата. Защо да имам предразсъдък за неуспех? Натрупахме мачове без загуби, което ни радва. Сега следва серия от по-сериозни битки. Ще се наложи да играем по-добре във фаза защита. Изясняваме тези неща с играчите и когато му дойде времето да видим как ще протекат тези мачове. Интересно е колко точки ще вземем и как ще се проявим в следващите мачове“.

„Тежки мачове? Не мисля, че са тежки, а са очаквани. Теоритически противниците са по-силни. Не съм съгласен да са тежки, тъй като не искам да философствам сега. Просто тези мачове се очакват от публиката. Качеството на българския футбол ще бъде определено. Става въпрос за противодействие между най-добрите отбори. Имаме млади и нови футболисти и е интересно как ще се проявят тези играчи. Ако побеждаваме, ще бъде прекрасно“, акцентира Костов.

„Много зависи как ще завърши първия ни сблъсък със Славия после пак ще продължим с другите срещи. После следва мач с Лудогорец. Важно е в какво психологическо състояние ще е отборът след петъчния мач със Славия. Затова не искам да отиваме и към ЦСКА. Това са очаквани мачове и ще ги изиграем на едно прилично ниво“.

„Темата със съдийството е сложна. Разчитам на справедливост от всички отговорни отговори, защото от това зависи действително бъдещето на българския футбол. Не само бъдещето на Лудогорец, ЦСКА или Левски, ние трябва да си изчистим добре нещата. Не искам да говоря за корупции и такива нагласи, които играят различна роля в нашите интервюта. Не се и наемам, но вярвам, че съдиите ще са отговорни във всеки един мач до края, за да няма после скандали и противоречия на друго ниво“, завърши Николай Костов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 28 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО