Шортите, носени от Мохамед Али в една от най-епичните му битки достигат космическа сума на аукцион

Публикувано преди 3 седмици  |  Спортни
Шортите, носени от Мохамед Али в една от най-епичните му битки достигат космическа сума на аукцион

Шортите, носени от великия Мохамед Али в една от най-епичните му битки, могат да бъдат продадени на аукцион за 6 милиона щатски долара.

Белите гащета на “Everlast” с черна нашивка, които покойния Али носи при победата над Джо Фрейзър на 1-и октомври, 1975-а, ще бъдат предложени на аукцион от аукционна къща “Sotheby’s”. Американската медия boxingscene.com твърди, че цената на шортите по време на аукциона ще стигне между 4 и 6 милиона щатски долара.

Шортите имат и още нещо, което ги прави толкова значими – подписа от великия Мохамед Али.

“Шортите на Али искаха да пратят послание. Кой носи бели шорти в битка? Този, който знае, че ще победи, и ще излезе без да бъде бъде наранен”, пише се в съобщение на “Sotheby’s” за старта на наддаването, койот бе даден на 27-и март. Аукционът ще продължи до 12-и април. Към момента наддаването е достигнало 3.8 милиона долара.

Припомняме, че битката през октомври 1975-а между Али и Фрейзър бе трета и последна между тях. Сблъсъкът е познат като “Трилъра в Манила”. След 14 тежки рунда треньорите на Фрейзър не му позволяват да излезе за 15-ия. След този двубой Али казва, че и двамата с Фрейзър са остарели с няколко години само за една вечер и, че битката му с Фрейзър е била най-близката му среща със смъртта.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 3 април 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО