Челси разби Евертън с шест гола

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Челси разби Евертън с шест гола

Челси победи Евертън с категоричното 6:0 в последния мач от 33-тия кръг на Премиър лийг. Победата за „сините“ на практика бе оформена още през първото полувреме, а над всички бе Коул Палмър, който отбеляза цели четири попадения в мача (13′, 18′, 29′, 64′-дузпа), а още попадения добавиха Николас Джаксън (44′) и юношата на тима Алфи Гилхрист (90′), който се разписа за пръв път за тима.

Така големият талант на Челси Палмър записа няколко страхотни постижения, като се превърна в първия играч на „сините“, който бележи в седем поредни домакински мача в Премиър лийг, както и в първия, който вкарва два последователни хеттрика в един и същи сезон. Освен всичко друго той се изравни по голове на върха в Премиър лийг с Ерлинг Холанд, като и двамата имат по 20 попадения.

Лондончани продължават да са на 9-о място, но с победата днес се приближиха съвсем близо до топ 6, още повече, че са и с два мача по-малко.

Играчите на Челси затвърдиха добрата си серия, като вече са с осем поредни мача без загуба в първенството Затвърди се и тенденцията също е, че във всеки от последните шест срещи за Челси има поне 4 отбелязани гола, като за разлика от предните мачове, този път „сините“ не допуснаха голове във вратата си. Евертън пък след тежката загуба ще се бори за своето оцеляване. Отборът е с осем отнети точки заради за нарушаване на правилата на Премиър лийг за рентабилност и устойчивост. „Карамелите“ са само на два пункта от зоната на изпадащите и са записали едва една победа в последните си 15 мача, макар и тя да дойде в предишния кръг срещу Бърнли с 1:0.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО