Руски политолог, писал речите на Путин: Той иска да преговаря, иска всичко да свърши

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Руски политолог, писал речите на Путин: Той иска да преговаря, иска всичко да свърши

Руският политолог Абас Галямов, бивш речописец на Владимир Путин, заяви, че руският президент наистина иска преговори, това не е вербална измама, предаде агенция УНИАН.

„Не виждам никаква уловка в тези изказвания на Путин, защото той иска всичко да свърши. Но той иска всичко да приключи с негова „победа“. Той не може да се бие безкрайно: войната подкопава ресурсите му и тласка ситуацията в посока на революция“, каза Галямов, който след инвазията се превърна във враг на Кремъл.

Продължителна окопна война не отговаря на неговите интереси, заяви руският политически експерт. По думите му обаче Путин се нуждае от някаква победа, която да представи на избирателите си. И да я представи убедително, за да му повярват.

Коментарът на Абас Галямов бе направен на фона на информацията, че Турция е предложила мирен план на Киев и Москва, според който войната ще бъде замразена по съществуващата фронтова линия; САЩ и Русия ще бъдат задължени при никакви обстоятелства да не използват ядрени оръжия; Русия няма да е против присъединяването към ЕС.

Киев обаче многократно е посочвал, че замразяване на войната не е вариант, защото тази пауза само ще даде време на Путин да прегрупира силите си за нова офанзива.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО