Виктория Томова не успя да се класира за втория кръг на тенис турнира в Руан

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Виктория Томова не успя да се класира за втория кръг на тенис турнира в Руан

Виктория Томова имаше всички шансове да се класира за втория кръг на WTA 250 турнира в Руан, но допусна обрат от 4:1 гейма в решителния сет от срещата си срещу Варвара Грачева (световна номер 94) на клей надпреварата във френския град – 2:6 6:3 5:7, пише Тennis.bg

Така местната представителка си осигури сблъсък във втория кръг с китайката Юе Юан, която се намира под номер 38 в световната ранглиста и наскоро спечели титлата в Остин. Нашата топ тенисистка пък прекъсна поредицата си от три поредни WTA състезания, в които преодоляваше откриващото си препятствие и сега ще се надява на директно място в основната схема на WTA 1000 турнира в Мадрид, където засега е първа резерва.

Двубоят започна равностойно, като дългите разигравания изобилстваха и качеството на игра беше много високо. Постепенно етническата руския започна да играе по-агресивно и получаваше значително повече лесни точки от първия си сервис, което ѝ позволяваше да доминира разиграванията на собствено подаване. Всичко това позволи на Грачева да поеме контрол над нещата от 2:2 гейма насам и Томова не съумя да спечели нито гейм повече до приключването на откриващия сет.

Нещата се преобърнаха рязко във втората част, където самата Вики влезе в абсолютно същата печеливша серия и поведе с 4:0. Българката се защитаваше изключително умело и контрираше много успешно своята съперничка, която увеличи значително броя си на непредизвикани грешки. Местната представителка обаче далеч не се беше предала и върна единия от пробивите си изоставане, само че нямаше сили за нещо повече и скоро имахме равенство в общия резултат. Решителната част започна много по-добре за нашата сънародничка, която се откъсна напред с 4:1, но отново позволи на бившата номер 39 да влезе в поредица от 4 спечелени гейма и скоро тя сервираше за спечелването на мача. Грачева дори достигна до 2 поредни мачбола, но Томова показа далеч по-агресивно лице и се завърна в двубоя с много смела игра, стигайки до паритет при 5:5. Тогава родната ни представителка отново започна да действа прекалено пасивно и представителката на Франция нямаше проблем да се справя с нейните къси отигравания, което доведе до нов пробив и много скоро победата беше извоювана от любимката на публиката.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 17 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО