В Русия: До седмици в Украйна ще има военен преврат, България ще бъде въвлечена във войната

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
В Русия: До седмици в Украйна ще има военен преврат, България ще бъде въвлечена във войната

Русия за пореден път отправи заплахи към няколко държави, че ще бъдат въвлечени във войната срещу Украйна, включително България.

Военният експерт и полковник от запаса Анатолий Матвийчук заяви пред mk.ru, че украинският президент Володимир Зеленски е станал „токсичен“ за европейските лидери и очаква до няколко седмици, това лято, да бъде сменен в Киев чрез военен преврат.

„Където и да се появи, той иска оръжия. Освен това той въвлича всички в конфронтация с Русия. Това важи особено за страните от Източна Европа – Унгария, Словакия, както и България“, каза Матвийчук.

Матвийчук, както и бившият президент на Русия Дмитрий Медведев, твърдят, че западните страни искат да се отърват от Зеленски. „Мисля, че още през лятото ще станем свидетели на радикална промяна в политическата система на Украйна. Предричам военен преврат, след който Залужни и близките до него генерали ще поемат властта“, каза Матвийчук.

Коментарът му беше направен на фона на информацията, че мъж, заподозрян в подпомагане на руското разузнаване да подготви евентуално нападение срещу украинския президент Володимир Зеленски, е бил арестуван в Полша.

Полският гражданин, идентифициран само като Павел K., е имал за задача да „събира и предоставя информация на военните разузнавателни служби на Руската федерация, по-специално да помага на руските тайни служби да планират евентуален опит за убийство на чужд държавен глава, украинският президент Володимир Зеленски“, се казва в прессъобщение на полската прокуратура. Русия многократно се е опитвала да елиминира Зеленски, както и други високопоставени военни и политически фигури в Киев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО