Първан Симеонов: Много надолу в спиралата сме

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Първан Симеонов: Много надолу в спиралата сме

От политическа криза минаваме в криза на демокрацията. Много надолу в спиралата сме. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политологът Първан Симеонов.

Една от причините е, че няколкото агитки, които се образуваха в страната, спряха да чуват другия, вярват само на собствената си пропаганда. Либералите прекалиха в битките си с миналото, сега балканските сили виждат шанс да натрият носа на либералите и на свой ред са напът да прекалят. Балканските сили не могат да занулят либералите, защото те са автентична група в българското общество. В тази битка няма прави и криви, заяви Симеонов.

Третата група са по-източно настроените хора, които почти не са представени. Когато балканците и либералите се карат, по-източно настроените хора потриват ръце, защото може да дойде техният шанс. Когато двама се карат, третият печели, появява се искане за нещо трето, посочи политическият анализатор.

Ако има нови избори наесен, може да е окаже, че набират мощ по-радикални сили или около президента може да се сформира нова политическа реакция, добави той.

Контраатаката на балканците срещу либералите може да доведе до много ниски резултати на либералите и да има оспорвана борба за второто място. Има и опция балканците наистина да прекалят и това да консолидира либералите, каза още Първан Симеонов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО