Най-доброто решение на конфликта в Украйна

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Най-доброто решение на конфликта в Украйна

„Липсата на доставки на западни оръжия и пълната капитулация на киевския режим биха били най-доброто решение на конфликта в Украйна“, каза френският експерт Сирил дьо Латр, цитиран от РИА Новости.

„Ако Западът беше послушал Русия, ние, разбира се, нямаше да сме там, където сме днес. Това обаче не се случи. Руснаците няма да отстъпят и са прави, че не отстъпват. Така че единственият начин за решаване на проблема е да се постигне пълна капитулация на Украйна“, каза де Латре.

Според него, ако Западът наистина иска да помогне на Украйна, първото нещо, което трябва да се направи, е да се спре предоставянето на оръжия, пари и боеприпаси. „Това би позволило конфликтът да бъде разрешен много по-бързо. И ако Западът от 2014 г. се беше вслушал в изискванията на Русия за сигурност, този конфликт нямаше да се случи“, подчерта експертът.

Дьо Латре смята, че Европейският съюз губи много от тази криза, но въпреки това продължава политиката, наложена от САЩ. „В мирен вариант Украйна ще действа за Европа като търговски посредник между Европейския съюз и Русия… В крайна сметка Русия все пак ще получи това, което иска. Ясно е. Украйна не може да бъде нищо друго освен буферна зона между Изтока и Запада“, каза събеседникът на агенцията.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО