Венецуелската опозиция посочи дипломата Урутия за кандидат за президент

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Венецуелската опозиция посочи дипломата Урутия за кандидат за президент

Демократичната унитарна платформа, която обединява голяма част от дясната опозиция на венецуелското правителство, посочи дипломата Едмундо Гонзалес Урутия, регистриран в партията на свалената Мария Корина Мачадо, за свой кандидат за президент на предстоящите избори през юли.

„Демократичната унитарна платформа единодушно одобри единствената кандидатура на посланик Едмундо Гонзалес Урутия, който е подкрепен от всички участващи движения“, каза координаторът на платформата Омар Барбоса пред репортери=

Едмундо Гонзалес Урутия е дипломат и международен специалист, ръководил посолствата на Венецуела в Аржентина и Алжир. Освен него, кандидат за опозиция на изборите може да бъде някой от движението „Новото време“. Губернаторът на UNT на щата Сулия Мануел Гонсалес.

Обявяването на единна кандидатура беше направено след среща между Мануел Гонсалес и победителката в предварителните избори на опозицията Мария Мачадо.

Президентските избори във Венецуела ще се проведат на 28 юли, като за участие са регистрирани 13 кандидати. Управляващата коалиция от леви венецуелски партии, „Великият патриотичен полюс на Симон Боливар“, чиято основна единица е Обединената социалистическа партия на Венецуела PSUV, преди това обяви Николас Мадуро за свой кандидат на президентските избори.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО