Войната печели този, който разполага с информационно господство

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Войната печели този, който разполага с информационно господство

Инициативата в съвременната война ще принадлежи на този, който владее информацията. Така вестникът на Народноосвободителната армия на Китай (НОАК) „Jiefangjun bao“ коментира създаването на нова формация на PLA (Сили за информационна поддръжка).

„Пътят към победата минава през информацията. Съвременната война е конфронтация и съревнование между системите“, се казва в статията на изданието. „Който има информационно предимство, ще има водеща роля във войната.“

Мрежовите информационни технологии се превърнаха в най-голямата променлива в развитието на епохата и възможност за повишаване на боеспособността на войските. Силите за информационна поддръжка на НОАК трябва да обединят своите мисли и действия в съответствие с указанията на председателя на КНР и ръководителя на Централния военен комитет на страната Си Дзинпин, отбелязва вестникът. „Необходимо е непоколебимо да се подчиняваме на командването на партията и да гарантираме абсолютната лоялност, чистота и надеждност на войските“, пише „Jiefangjun Bao.“

Създаването на сили за информационна поддръжка ще помогне за подобряване на съвместните бойни способности на китайската армия във всички области, ще ускори развитието на НОАК и ще я превърне в армия от световна класа.

На 19 април в Пекин се проведе церемония по сформирането на Сили за информационна поддръжка на НОАК. Председателят на Китайската народна република, ръководителят на Централния военен съвет на страната Си Дзинпин връчи знамето на новото формирование. Генерал-лейтенант Би И е назначен за командир на силите за информационна поддръжка, а генерал-полковник Ли Уей е назначен за политически комисар. Новият клон на армията е натоварен със задачата да разгръща и управлява информационни системи в интерес на PLA. Според говорителя на китайското министерство на отбраната У Чиан, силите за информационна поддръжка на НОАК ще допринесат за „победите в съвременните войни“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО