Тъжен ден за справедливостта

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Тъжен ден за справедливостта

Катар съжалява, че Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме резолюция за пълноправното членство на Палестина в световната организация. „Държавата Катар дълбоко съжалява, че Съветът за сигурност не е приел проекторезолюцията за пълноправно членство на Държавата Палестина в ООН. „Това е тъжен ден за правосъдието и представлява стъпка назад в усилията за постигане на мир в региона“, се казва в изявление на Министерството на външните работи на Катар, публикувано в X (бивш Twitter).

Агенцията смята, че ООН е демонстрирала „неспособност да изпълни отговорностите си за поддържане на международния мир и сигурност на фона на бруталната война в ивицата Газа, която доведе до най-лошата хуманитарна катастрофа, която светът е виждал в 21 век.”

На 18 април Съединените щати използваха правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН и блокираха алжирската проекторезолюция за приемането на Палестина като пълноправен член на световната организация. 12 членове на Съвета за сигурност, включително Русия и Китай, гласуваха за документа, препоръчващ приемането на Палестина в ООН като пълноправен член на организацията. Швейцария и Великобритания се въздържаха.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО