Черно море загуби точки срещу Пирин

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Черно море загуби точки срещу Пирин

Черно море завърши наравно 0:0 срещу Пирин като домакин и остана далеч от лидера в генералното класиране на българската футболна efbet Лига. „Моряците“ са с 62 пункта и с десет зад шампиона Лудогорец, а ЦСКА-София е с още две пасив и може да излезе на второ място с успех срещу Арда в неделя, предава БТА.

Васил Панайотов от домакините получи първата възможност да стреля опасно, след като Пабло Гарсия отне топката пред наказателното поле и подаде на капитана. Неговият удар обаче бе отразен от Максим Ковальов. Секунди по-късно Ковальов спаси още един опасен шут на Гарсия, а в 19-ата минута и Мазир Сула не успя да преодолее стража на Пирин.

Най-чистото положение обаче бе за „орлетата“ в 28-ата минута. Асен Дончев центрира ниско пред вратата и намери Юго Комано, който засече топката на шпагат, но я изпрати над напречната греда на Иван Дюлгеров. Дончев също получи шанс да се разпише минути по-късно, но и той не уцели вратата от 11 метра.

През второто полувреме Илиан Илиев-младши и отново Пабло Гарсия не успяха да реализират след опасни удари към вратата на Пирин. Васил Панайотов бе неточен след ъглов удар преди края на редовното време, а в добавеното Ковальов отрази и опасен удар с глава на резервата Атанас Илиев.

Мачове от 30-ия кръг на efbet Лига

Крумовград – Славия 2:0 (2:0)
Ботев (Вр) – Етър 2:0
Пирин (Бл) – Черно море 0:0

Днес:
Хебър – Лудогорец (17,45 часа, Диема спорт)
Левски – Берое (20,15 часа, Диема спорт)

В неделя:
Локо (Пд) – ЦСКА 1948
Локо (Сф) – Ботев (Пд)
Арда – ЦСКА-София

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО