Стартира обучението за водни спасители в Ямбол

Публикувано преди 2 седмици  |  Общество

На 15 април 2024г., с приемен изпит стартира обучението на кандидатите за водни спасители в квалификационната степен „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове”, организиран от БЧК – Ямбол. Тринадесет младежи демонстрираха плувни умения пред комисия в състав: Огнян Николов и Георги Димитров – инструктори по водно спасяване и Добриела Праматарова – специалист „Водноспасителна дейност“ в секретариата на Обл.С на БЧК-Ямбол.

Десет от кандидатите, сред които две девойки, успяха да се справят изпитните изисквания и в продължение на 65 учебни часа ще усвояват теоретични знания и практически умения, свързани с организацията на водноспасителната дейност, техники и тактики за спасяване със и без спасителни средства, първа помощ при воден инцидент и др., съгласно обучителната програма.

Подготовката на кадрите ще се осъществява на плувния басейн в ЕГ „Васил Карагьозов” в Ямбол и учебната зала на Секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол от високо квалифициран обучаващ екип – инструктори по водно спасяване и лекар – анестезиолог.

Обучението ще приключи със заключителен изпит, като всички кандидати, успели да покрият заключителните изпитни нормативи, ще получат сертификати за завършен курс, даващ им право да работят като водни спасители на плувни басейни и водни паркове.

Предстои организирането на приемен изпит за кандидати, желаещи да придобият квалификация за „Воден спасител на открити водни площи и море“.


Статията е публикувана на 22 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА