Българите избраха Созопол за Великден

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Българите избраха Созопол за Великден

Многото почивни дни, атрактивните цени и възможностите за туризъм, които предлага морският град, накараха много хора да го изберат за дестинация на светлия празник

Български туристи ще напълнят Созопол по време на Великден. Многото почивни дни, атрактивните цени и възможностите за туризъм, които предлага морският град, накараха много хора да го изберат за дестинация в началото на май. Много от хотелите вече работят, а други се готвят да отворят врати следващата седмица, като голяма част от легловата база вече е запълнена, сочи проверка на Флагман.бг.

Общината също е в трескава подготовка за посрещане на първите за годината туристи. В момента се обновява инфраструктурата, благоустрояват се пешеходните зони и зелените площи в целия град, както и в съседния Черноморец.

Интерес към Созопол има както от българи, така и от чужденци. И малкото полети до бургаското летище ще са пълни с желаещи да посетят Южното Черноморие по време на празничните дни.

Кметът Тихомир Янакиев съобщи, че започват да се връщат туристи от скандинавските страни, Великобритания, Германия и др.

Според хотелиерите големият интерес се дължи на атрактивните цени на туристическите пакети и съвпадането на Великденските с майските празници.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО