Тандемът Иван Гешев – Весела Драганова иска „да размърда ситуацията в тази държава“

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Тандемът Иван Гешев – Весела Драганова иска „да размърда ситуацията в тази държава“

Бившият главен прокурор Иван Гешев ще участва на изборите на 9 юни с Партията на българските жени на Весела Драганова. Пред БНР тя обясни, че с Гешев имат много общи теми, по които им съвпадат идеите:

„Г-н Гешев е представител на над 30 неправителствени организации, представители на гражданското общество. Смятам, че това е начинът да дадем шанс на повече експерти, които биха искали да работят за България, които не са тясно политически и партийно обвързани, още повече със сегашния модел, в който виждате, че се въртим от 3 години в един кръг, от който няма излизане“.

Драганова, която бе мандатоносител и на НДСВ при влизането на Симеон Сакскобурготски в политиката посочи, че поканата за разговор е дошла от бившия главен прокурор:

„Счетох, че това е начинът в момента различното, хората, които не са участвали в политическата система, пряко в НС, да поемат инициативата за разрешаване на много от проблемите, които във вътрешен план не се решават“.

Тя е категорична, че е необходима подмяна на сегашния модел. „Трябва да навлезе нов субект в политиката, който да размърда ситуацията“, смята Весела Драганова.

По думите ѝ Партията на българските жени има две теми, по които работи отдавна, и според нея те могат да обединят всички политически формации в парламента. Едната е за създаване на демографска политика. Драганова изказа мнение, че спешно трябва да се създадат необходимите закони, които да подкрепят младите семейства и децата. Втората тема е да се започне работа по намаляване на работните дни в България – от 5 на 4, добави тя.

Според нея Иван Гешев като главен прокурор е бил почтен докрай и твърд в решението си да отстоява това, за което се бори:

„Тези, които го защитаваха, след това изведнъж обърнаха решението си и гласуваха той да бъде освободен. Зад това има други интереси“.

За кой прокурор не е било казвано, че не е бил лош, попита Весела Драганова и сама отговори: „Този, който не работи, и седи с меките си пантофи вкъщи – той не е виновен“.

В България всеки, който прави нещо, е виновен, смята тя. И заяви категорично:

„И той, и аз искаме да променим нещо в тази държава“.

Драганова обясни, че кампанията ще я финансират с помощта на дарители.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО